Project Description

Over dit recept

The Knit Club is een nieuwe concept store die zich voornamelijk richt op vintage kleding. Gelegen op een toplocatie in het centrum van Tilburg is het erg van belang dat de uitstraling klopt en dat deze het winkelend publiek verleidt tot een bezoekje.

ingrediënten

  • Vintage
  • Kniting
  • Warm
  • Sfeerbeleving

Opdrachtgever

The Knit Club

Categorie

Huisstijl & webdesign

Skills

Ontwerp , huisstijl & branding

Bekijk de site

De Brainstrom

Hiervoor zijn we in de wereld van het haken en breien gedoken. Een wereld die vaak wordt geassocieerd met ijverige oma’s, warme truien en wollen sokken. Dit willen wij ombuigen tot een recept dat juist de hippe kant van het breien en de wol laat zien.

Terug naar de basis

De wol dient als basis ingrediënt voor razend veel verschillende producten. Dit idee hebben wij dan ook meegenomen in onze brainstorm en de daaruit voortgevloeide schetsen.

Makkelijker gezegd dan gedaan

Een klassiek recept met de kunst van het weglaten. Helemaal terug naar de basis met de wol als uitgangspunt.

Om deze boodschap zo krachtig mogelijk te houden is alleen de wollige draad overgebleven. Deze dient meteen als een sterk beeldmerk waar we de teksten in hebben geplaatst. Door het gebruik van het lettertype Ashlyn is het eindresultaat fris, hip en communicatief sterk.

Het logo

Het webdesign

Brainstorm webdesign

Voor het design hebben we goed gekeken  naar de ingrediënten van dit recept. Hierbij zetten we de beleving en ligging van de winkel centraal. The Knit Club is gelegen aan de Heuvelstraat midden in hartje dwaalgebied van Tilburg

Dwaalgebied

Het Dwaalgebied is authentiek Tilburg op zijn allerbest. Statige herenhuizen met een vriendelijke aanblik, niche speciaalzaken, eigenzinnige kleding- en interieurzaken en bruisende horeca. Terug in de tijd is weer helemaal van nu. Het Dwaalgebied is groots in kleinschaligheid. Je treft er pioniers die er al meer dan een kwart eeuw ondernemen, maar evenzoveel hongerige, jonge ondernemers. Wat hen allen bindt, is dat ze méér verkopen dan simpelweg een product. Achter alles wat uitgestald ligt, schuilt een visie of zit een verhaal verborgen. Dat gaat van kaas tot gitaren en van banket tot spinnen en garen.

The Knit Club

Webdesign

De sfeer van The Knit Club kan het beste worden omschreven als vintage, hip, ongedwongen en gezellig. Daarom hebben we veel gebruik gemaakt van beelden in het design.

Naast alle beelden komt ook het persoonlijke van Maud komt naar voren. Het is immers een kleine concept store waarin ze zorgvuldig haar eigen kledingcollectie samenstelt. Een unieke mix van vintage kleding en een persoonlijk verhaal.

Nieuwsgierig? Kom dan eens langs, dat vindt Maud gezellig!

Benieuwd naar jouw unieke recept?

BAKKIE DOEN?!